Stay on this page and when the timer ends, click 'Continue' to proceed.

Continue in 17 seconds

Un nou drum expres va apărea în România. Va lega două reședințe de județ

Un nou drum expres va apărea în România. Va lega două reședințe de județ

Source: Fanatik.ro
Author: Catalina Petrache

Tronsonul Focșani - Brăila (73,5 kilometri) a primit, începând de vineri, aprobarea pentru mediul înconjurător și se așteaptă ca, în următoarele două săptămâni, să fie eliberată și Acordul de Mediu, a dezvăluit miercuri secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, în legătură cu progresul noului drum cu viteză mare.

De asemenea, toți proprietarii de terenuri au fost identificați, iar procedura de expropriere a fost finalizată, având deja aprobarea din partea OCPI, a continuat oficialul din domeniul transporturilor, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Conform acestuia, documentația pentru noul drum urmează să fie analizată miercuri în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al CNAIR, iar, în funcție de această evaluare, va intra în etapele administrative de aprobare, fiind trimisă către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii MTI pentru evaluare în cadrul CTE - MTI.

Pe baza acestui aviz al CTE - MTI, documentația va fi transmisă către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru evaluare în cadrul Consiliului Interministerial.

După obținerea tuturor aprobărilor din consiliile menționate mai sus, va urma elaborarea proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, care va fi supus avizării în cadrul MTI.

Va urma procesul de avizare a proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici în cadrul circuitului extern al ministerelor avizatoare (Finanțe, Justiție, etc). Mai apoi, proiectul de Hotărâre de Guvern trebuie aprobat în ședința Guvernului României.

Drumului Expres Focșani - Brăila va avea o lungime de 73,5 km și este împărțit în trei loturi:

𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝟭 (28,2 km), care începe de la nodul rutier Focșani cu Autostrada A7 și se termină la nodul rutier Măicănești;

𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝟮 (37,6 km), de la descărcarea provizorie din DJ204B, DN23B până la descărcarea provizorie din DJ255A;

𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝟯 (7,7 km), de la nodul rutier Siliștea până la nodul rutier cu Podul peste Dunăre de la Brăila/Galați - Tulcea.

Va cuprinde:

- 2 benzi pe sens

- 57 structuri (24 poduri, 31 pasaje, 2 structuri casetate)

- parcare de scurtă durată

- spațiu de servicii tip S1

- 6 noduri rutiere:

1) Nod rutier Focșani x A7

2) Nod rutier Milcovul (DN23A)

3) Nod rutier Măicănești (DN23)

4) Nod rutier Corbu (DN23)

5) Nod rutier Siliștea (DJ221C)

6) Nod rutier Brăila

În continuare, va fi elaborat caietul de sarcini pentru proiectare și execuție lucrări, după care licitația pentru proiectare și execuție lucrări va fi lansată în aproximativ două luni, conform estimărilor lui Scrioșteanu.

Traseul drumului expres va traversa teritoriile județelor Vrancea și Brăila. Finanțarea este asigurată din surse europene nerambursabile. În ianuarie, secretarul de stat din domeniul Transporturilor estima că licitația pentru execuția Drumului Expres Brăila - Focșani urma să fie lansată cel târziu în aprilie sau mai.