Universitatea de Stat "B.P. Hasdeu" din Cahul, la 25 de ani de la fondare. Igor Grosu: "Un model de universitate care se modernizează"
Source: Moldpress
Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a aflat în vizită în raionul Cahul. Alături de cadrele didactice și studenții Universității de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu", șeful legislativului a participat la evenimentul de aniversare a 25 de ani de la fondarea instituției de învățământ, transmite MOLDPRES.
În mesajul adresat, Igor Grosu a menționat că Universitatea din Cahul a format peste 20 de generații de specialiști și continuă să ofere buni economiști, pedagogi, ingineri sau avocați. "Am văzut un colectiv unit, un model de universitate care se dezvoltă, se modernizează și tinde să fie în pas cu ultimele tendințe", a spus Președintele Parlamentului.
Șeful legislativului a remarcat proiectele interne care au contribuit la modernizarea universității, dar și ajutorul partenerilor de dezvoltare. În context, s-a referit și la anunțul recent făcut de către Guvernul României, care a decis să aloce peste 2 milioane de euro pentru renovarea căminului universitar. "Prioritatea noastră rămâne a fi să îmbunătățim educația, iar unii pași deja i-am făcut: salariile cadrelor didactice au fost majorate cu 15 %, acordarea unei indemnizații de 200 000 de lei pentru absolvenții care aleg cariera didactică, dublarea burselor la facultățile de pedagogie și multe alte acțiuni concrete", a mai subliniat Igor Grosu.
Președintele Parlamentului a adresat mulțumiri profesorilor că aleg să crească generații de tineri responsabili, independenți și capabili să construiască Moldova europeană. "Dacă vrem un viitor mai bun pentru Moldova, trebuie să le arătăm tinerilor că merită să învețe pentru că educația le poate schimba viața în bine".
Președintele Parlamentului a vizitat și noul sediu al Agenției Teritoriale de Asistență Socială Sud, ce va deservi, din acest an, oamenii din raioanele Cahul, Cantemir și Taraclia. Acțiunea face parte din reforma sistemului de asistență socială "RESTART", care își propune să modernizeze și să îmbunătățească acest sistem. "În ultimii ani, acesta a trecut prin crize semnificative. De aceea, era nevoie de acest restart adevărat, iar scopul nostru comun este ca atât asistenții sociali, cât și beneficiarii să fie mulțumiți de condiții și servicii", a precizat Igor Grosu.